Hyre, waar staan we vandaag? 1/2

Enkele maanden geleden ben ik begonnen met mijn Bachelor Netwerk EconomieIn dit traject is het hoofddoel om een gezonde startup te bekomen die zelfstandig kan draaien. Binnen deze 2-delige blogseries zal ik vertellen hoe mijn team en ik de afgelopen maanden hebben gewerkt aan onze startup genaamd Hyre en waarom ik denk dat jongeren vroeger zouden moeten leren over ondernemen. 

6 maand geleden kregen ik en mijn 3 teamgenoten de kans om een Business Project te bedenken waarmee men ons zou helpen om effectief uit te werken. De eerste weken aan brainstormsessies verliepen vrij vlot. Als team hadden we al snel een probleem gevonden waar we iets aan wilden doen 

We vonden alle 4 dat er enerzijds nog niet genoeg met studenten in het werkveld werd gewerkt. Dit is jammer want hun kennis is op bepaalde vlakken beter dan mensen die langer in het werkveld zitten. Anderzijds kenden we veel mensen in ons netwerk die een kmo hebben met digitale achterstand. Ook hebben zij vaak niet het budget om bij grote bedrijven aan te kloppen. Voor ons was het snel duidelijk dat we beide problemen met elkaar konden linken dus dat deden we ook 

Ons eerste idee was om een platform te creëren waarbij zowel studenten als kmo’s gebruik van konden maken. Beide partijen zouden een account gehad hebben waarbij men elkaar makkelijker zou vinden. Op zich dachten we dat dit doenbaar was maar al snel werd het duidelijk dat dit makkelijker gezegd dan gedaan was. Ons grootste knelpunt was het budget, we hadden binnen het team wel wat geld om te investeren in ons project maar het maken van een platform lag daar qua budget ver buiten. 

Na advies van de coaches gingen we “back to the drawing board en bekeken we hoe ons zelfde probleem konden oplossen.  

Nu we ongeveer wisten op welke knelpunten we moesten letten creëerde we een nieuw idee die minder duur zou zijn. We dachten in plaats van alles vanaf het begin te automatiseren, we dit ook zelf kunnen doen. Wat ik bedoel is dat we zelf studenten gaan zoeken die geïnteresseerd zouden zijn. Jongvolwassenen die ervaring willen opdoen binnen het werkveld en er een extra centje aan willen verdienen. Wanneer we deze studenten vinden kunnen we ze screenen om te checken als ze wel in staat zijn om met kmo’s aan de slag te gaan. Eens we deze binnen hebben komen deze in onze database van studenten die we contacteren wanneer we een kmo hebben die onze hulp nodig heeft. Aangezien we binnen het team enkele kmo’s hadden die onze hulp hadden gevraagd wisten we dat dit idee wel eens zou kunnen werken.  

De volgende stap was het opstellen van een lean canvas. Hierbij begin je met het uitwerken van alle onderdelen van je startup. Tijdens het invullen bots je vaak wel eens tegen de lamp omdat dit een samenhangend geheel moet zijn en hier leer je wel logisch zoeken naar verbanden tussen bepaalde componenten.  

Dit canvas hebben we wel enkele keren opnieuw gemaakt, dit is ook normaal want op een idee wordt telkens verder gebouwd en je merkt al snel wat werkt en wat niet. Ook gaven we 2 weken een pitch met stand van zaken en kregen we feedback van coaches en externen 

Na enkele weken begon ons idee al goed vorm te krijgen en leek het ons goed om eens aan een website te beginnen waar we zowel student als kmo naartoe kunnen sturen wanneer ze vragen hadden. Al snel werd hyre.agency gevormd. De website waar alles duidelijk op vermeld stond en we zelf ook meer duidelijkheid zagen in het project.  

Dit was een eerststuk van het project dat we effectief openbaar stelden en voelde goed om te realiseren. Hyre werd beetje bij beetje tastbaarder.  

Dit was het eerste deel van deze blogseries rond Hyre 

Stay tuned for more! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *