Jobsplash

Op 21 Oktober vond de Jobsplash plaats in de Penta campus van Howest. De Jobsplash was een event waar men kon kiezen uit diverse workshops die ons diende voor te bereiden bij het zoeken naar een job. De te kiezen workshops waren volgende: waarde gedreven solliciteren, portfolio/website en video cv. Deze workshops werden telkens gegeven door leerkrachten van bepaalde richtingen binnen Howest.

Om de dag te starten kregen we een plenaire sessie van Charlotte Van Beirendonck. Zij werkt tot heden bij Quintessence. Tijdens deze sessie was haar doel om iedereen goed wakker te schudden zodat we de dag goed konden starten. Terwijl kregen we tips & tricks over solliciteren zodat we goed wisten wat wel en niet te vertellen tijdens een sollicitatiegesprek. Daarna kregen we de opdracht om onze ervaringen uit het verleden uit te leggen aan de hand van de starr-methode. Deze sessie was ideaal voor diegene die binnenkort willen gaan solliciteren.

Om 11:45 ging onze eerste inspiratiesessie van start. Deze was portfolio en website en werd gegeven door Sarah Vierstraete en Sofie Verschueren. Tijdens deze sessie gaven ze tips rond het maken van een portfoliowebsite en hoe je jezelf op een leuke manier kan voorstellen. Eén van de voorbeelden was jezelf voorstellen aan de hand van emoji’s. Daarnaast gaven ze voorbeelden van enkele originele portfoliowebsites die keer op keer de aandacht trekken.

In de namiddag kregen we onze tweede sessie. Deze sessie ging over waardegedreven solliciteren en werd gegeven door Inge Duytschaever. Hierbij leerden we onszelf kennen als persoon en wat onze waarden zijn die we later in onze job willen terugvinden. Om onze waarden te achterhalen moesten we elkaar een reeks vragen stellen. Het was leuk om mezelf en mijn vrienden beter te leren kennen op manieren dat we voordien nog nooit hadden gedaan.

De laatste sessie van de dag was opleidingsspecifiek. In deze sessie werd een groepsgesprek gevoerd met drie alumni van netwerk economie. De alumni waren Dries Ongenae, Stef Rutsaert en Yana De Clerq. Zij waren aanwezig om hun kijk te geven rond de keuze tussen entrepreneur en intrapreneur. Onze coach Sandy Snoeck stelde hen dan vragen waarbij zij hun eigen kijk gaven. Ik vond hun inbreng heel nuttig om later mijn eigen keuzes te maken. Ik zie van beiden de voordelen in en denk dat ik ze beiden eens zou willen proberen.

Tot slot was er een netwerk moment waarbij verschillende bedrijven een standje hadden. Zo konden we vragen stellen in verband met toekomstige stages die we zouden willen uitvoeren. Een perfect einde van de Jobsplash.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *