Mijn perfecte sportcombo 2/2

Mijn duik carrière begon enkele jaren geleden op reis in Spanje. Toen we aankwamen wilden mijn vader en ik iets doen. We hadden een maand om onszelf iets bij te leren en we wisten dat er een lokale duikclub wasHet leek ons het perfect moment om onze PADI Open Water Diver course te halen. Hierbij moesten we 4 testduiken in een groot zwembad doen om daarna een theoretisch examen te doen. Hierna moesten we 3 oefenduiken in open zee doen om te bewijzen dat de basics van het diepzeeduiken onder de knie hadden.

Opzicht no big deal right. Mijn enige uitdaging was het theoretisch examen... Doordat we in Spanje zaten hadden ze enkel de courses in het Spaans, Engels en FransIk was namelijk pas 14 geworden dus mijn Engels was niet op en top maar ik wou niet opgeven. Een week lang heb ik de theorie overlopen en gestudeerd tot ik het kon. Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn vader en de duikcoaches om alles te begrijpen. Op de dag van het examen had ik massa’s stress maar het was gelukt. Ik was geslaagd voor het theoretisch en praktijkexamen. Dit was het begin van iets mooi. Nu kon ik samen met mijn vader en vrienden gaan duiken op prachtige locaties over gans de wereld. Dit toonde maar weer aan dat je als persoon je uitdagingen kunt overwinnen, zolang er wilskracht en motivatie is.  

Nu ik al enkele jaren mijn duikbrevet heb en een 25-tal duiken onder mijn naam heb is dit ook weer een sport waar ik absoluut verliefd op ben. Eens op die 20 meter diepte voel je je op een andere wereld. Het rustige gevoel is zalig en zou ik altijd willen beleven.  

Dus zo, nu weten jullie het verhaal over mijn beide lievelingssporten. Hopelijk vond je het interessant en ken je me nu een stukje beter. 

T’ill next time 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *