Mijn perfecte sportcombo 2/2

Mijn duik carrière begon enkele jaren geleden op reis in Spanje. Toen we aankwamen wilden mijn vader en ik iets doen om ons door het warme weer te helpen. We hadden dan ook een maand om onszelf iets bij te leren en we wisten dat er een lokale duikclub genaamd Diving Javea in de buurt was. Het leek ons het perfecte moment om onze PADI Open Water Diver course te halen. Hierbij moesten we 4 testduiken in een groot zwembad doen om daarna een theoretisch examen af te leggen. Uiteindelijk moesten we 3 oefenduiken in open zee doen op verschillende dieptes om te bewijzen dat we de basics van het diepzeeduiken onder de knie hadden.

Het begin van iets moois

Opzicht no big deal right. Mijn enige uitdaging was het theoretisch examen… Doordat we in Spanje zaten hadden ze enkel de courses in het Spaans, Engels en Frans. Ik was namelijk pas 14 jaar geworden dus mijn Engels was niet op en top, maar ik wou deze kans niet laten schieten. Een week lang heb ik de theorie overlopen en gestudeerd tot ik het kon. Gelukkig kreeg ik veel hulp van mijn vader en de duikcoaches om alles te begrijpen. Op de dag van het examen had ik massa’s stress maar het was gelukt. Ik was geslaagd voor het theoretisch en praktijkexamen. Dit was het begin van iets mooi. Nu kon ik samen met mijn vader en vrienden gaan duiken op prachtige locaties over heel de wereld. Dit toonde maar weer aan dat je als persoon je uitdagingen kunt overwinnen, zolang er wilskracht en motivatie is.

Rust op 20 meter diepte

Nu ik al enkele jaren mijn duikbrevet heb en een 25-tal duiken onder mijn naam heb is dit ook weer een sport waar ik absoluut verliefd op ben. Eens op die 20 meter diepte voel je je op een andere wereld. Het rustige gevoel is zalig en zou ik altijd willen beleven.

Dus zo, nu weten jullie het verhaal over mijn beide lievelingssporten. Hopelijk vond je het interessant en ken je me nu een stukje beter.

Hopelijk tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *