The Basics Of SEO

Hoe kom ik met mijn website bovenaan in de zoekmachine?

Dit is een vraag die de meeste website beheerders zich wel eens afvragen. Het beste antwoord die ik hen daar op kan geven is Search Engine Optimalisation (SEO) of beter gekend als zoekmachine optimalisatie.

Maar wat is dat nu? Wel, SEO is een proces waarbij je je website optimaliseert om hoger op de ranking van aangeboden website te staan. Je wilt natuurlijk als een bezoeker woorden intypt die relevant zijn met jouw website dat deze vertoond wordt. Het optimaliseren van je SEO is kosteloos dus je hoeft je niet zorgen te maken om advertenties, etc.

Als je de SEO van je website wilt optimaliseren zal je deze moeten aanpassen aan de normen van Google.

Wat je misschien niet weet is dat dit een resultaat op lange termijn is. De impact van SEO zal je niet direct merken. Je zal met tijd zien dat je website verkeer op een organische manier toeneemt zonder dat je advertentiekosten hebt. 

Je hebt drie soorten SEO

 

On-page SEO

Hierbij wordt er naar de kwalitatieve inhoud gekeken en checkt men als er voldoende relevante informatie aanwezig is. De zoekmachine linkt de zoekintentie van de bezoeker met je website aan de hand van inhoud, zoekwoorden, paginatitel, meta tags, etc.

 

Off-page SEO

Deze SEO verwijst naar alle nevenactiviteiten die ja als website beheerder naast je website onderneemt om bovenaan te komen. Men verwijst hier vaak naar linkbuilding. Dit zijn links die je op andere zaken zoals social media plaats om naar je website te refereren. Ook hebben backlinks en lokale seo een grote impact.

Technische SEO

Hierbij bedoelt met den opbouw en structuur van je website. Aangezien dit de ruggengraat van je website is komt hier wel wat bij kijken. Als de techniciteit van je website niet goed zit verlies je mogelijks een hoop bezoekers.

Zorg steeds dat onderstaande zaken telkens in orde zijn.

  • Site speed
  • Responsiveness
  • Errors & redirects
  • Security (https/ssl)
  • Crawlability
  • Duplicate content

Wanneer je de drie bovenstaande zaken van je SEO in orde krijgt kan ik je verzekeren dat je website een hoge kans heeft om bovenaan in de search results te staan.

Wil je checken hoe goed jouw website scoort op het vlak van SEO?

Via deze link kan je aan de hand van een gratis tool je SEO-audit aanvragen. 

Hopelijk heb je iets uit dit blogbericht geleerd en ben je al een stukje rijker op het vlak van SEO.

T’ill next time

Gevolgde Course : LinkedIn Course

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *