Eindproject Arduino – Corona Distance Warning

Ik merk dat steeds minder mensen de afstandsregels in winkels aan de kassa respecteren dus wou ik met mijn arduino project hier verandering in brengen. 

Daarom heb ik een “Corona Distance Warning” apparaat gemaakt die ervoor zorgt dat mensen er worden aan herdacht om de nodige afstand van 1.5 meter te houden. 

Eerst heb ik extra research gedaan naar het bouwen van arduino ’s aangezien ik hier totaal nieuw in ben. Eens ik de basics van het bouwen onder de knie had ben ik begonnen met alles in elkaar te steken. De logica bij het bouwen van een arduino project had ik redelijk snel onder de knie maar mijn probleem was hier maar half opgelost. 

Natuurlijk had ik ook een geprogrammeerde code nodig om mijn arduino te doen werken en Data te kunnen verzamelen zodat we kunnen checken hoeveel mensen zich eigenlijk wel aan de afstandsregels houden. Na verschillende malen mijn code te testen en telkens ergens een fout te hebben dacht ik eraan om eens mensen binnen mijn contacten netwerk om advies te vragen.

 

 

Zo kwam ik bij Arnaud Seels uit. Hij studeert ook Netwerk Economie en zit in een hoger jaar. Zijn kennis was veel uitgebreider en wist me dus in ‘no time’ uit te leggen waar mijn fout zat. Zo zie je maar weer hoe handig het hebben van contacten netwerk kan zijn.

 

 

Nu mijn arduino project grotendeels klaar was kon ik beginnen met het verzamelen van data. Dit gebeurd bij mij via de applicatie CoolTerm. CoolTerm is een eenvoudige seriële poortterminal-applicatie die is gericht op hobbyisten en professionals die gegevens moeten uitwisselen met hardware die is aangesloten op seriële poorten.

Eens mijn arduino project klaar was heb ik deze in een compact doosje geïnstalleerd waardoor men deze echt bij een kassa zou kunnen plaatsen.

Toen ik mijn arduino toonde aan mijn kotgenoten werd deze al snel meerdere malen getest op verschillende afstanden met verschillende doeleinden. Zo konden we nu met 100 % zekerheid de Beerpong bekers op de juiste afstand van elkaar plaatsen en zo een eerlijk spel spelen.

Ik ben wel redelijk trots op het resultaat die ik heb kunnen leveren. Door dit project is er wel een interesse naar boven gekomen waardoor dit dus niet mijn laatste arduino project zal worden. Ook heeft dit me doen realiseren waarom dit project binnen het vak Logisch Probleemoplossen zit. Je moet namelijk simpelweg logisch nadenken hoe je een probleem kan oplossen met allerlei technologieën die je ter beschikking hebt. Verder ga ik me wel meer moeten specialiseren in het coderen zodat dit ook vlotter kan verlopen.

 

Aan alle mensen die ooit met het idee zaten om iets leuk en modern te ontwikkelen maar niet wisten hoe…

Give Arduino a try, you’ll enjoy the results.

1 gedachte over “Eindproject Arduino – Corona Distance Warning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *