Experts In the house

Op 23/11 vond het event ‘Experts In The House‘ plaats die georganiseerd werd door Gentrepreneur. Tijdens dit online event kon je vrij in de call gaan en allerlei vragen rond het ondernemen en opstarten van een onderneming stellen aan enkele experts. Mijn expert was Caroline Delzongle en is boekhoudkundig adviseur bij SBB accountants advisors.

Ik had enkele vragen rond het kiezen van een ondernemingsvorm voor mijn Small Business Project. Samen met mijn 3 andere vennoten willen we een platform opstarten en vroegen ons dus af welke ondernemingsvorm we moesten kiezen.

 

Aangezien we nog geen startkapitaal bezitten of verdere boekkundige zaken in orde hebben leek het haar de beste optie om een VOF of Vennootschap Onder Firma op te starten. Bij het opstarten van een VOF is geen startkapitaal nodig en kan je oprichten door middel van een onderhandse akte.

 

 

Enkele voordelen van een VOF is dat er geen minimumkapitaal nodig is en er dus lage opstartkosten aan te pas komen. We hebben ook geen notariële akte nodig. VOF is een discrete vorm van een vennootschap dus zaken zoals je omzet, schulden en middelen hebben weinig inkijk. De opstart van een VOF is dus vrij eenvoudig.

 

 

Enkele nadelen van een VOF is bijvoorbeeld dat de vennoten onbeperkt aansprakelijk zijn, wat risico’s met zich meebrengt. Aangezien er weinig wettelijke bepalingen zijn is het dus handig om de hulp van een professional in te schakelen. Je moet ook minstens twee vennoten hebben maar in ons geval is dit geen probleem.

 

 

Ik ben zeer blij dat ik dit event heb gevolgd en kan niet wachten om naar het volgende te gaan zodat we onze kennis kunnen opbouwen en ons SBP kunnen doen slagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *