Start@K Netwerkevent

Op 19/11 vond het event Start@K plaats waarbij mijn team en ik de kans kregen om ons project genaamd “Hyre” voor te stellen aan de jury van Hangar K. Dit event vond plaats via zoom om, zo coronaproof mogelijk, ons project te kunnen presenteren. Naast Hyre waren er nog 6 andere teams die hun project mochten voorstellen.

Het doel van dit event is om jonge start-ups een kans te geven om een plek te krijgen binnen de community van Hangar K. Met een plek binnen Hangar K kan je meedoen aan specifieke workshops en krijg je toegang tot hun netwerk. Elk team kreeg 4 min om hun project te pitchen en daarna werd er 5 min voorzien voor vragen te stellen. Na het presenteren van de alle pitches trok de jury zich terug om te overleggen welke teams een plekje zouden krijgen. Uiteindelijk kreeg ieder team een uitgebreid document met een specifieke feedback.

 

Wij hebben ons project voorgesteld en kregen over het algemeen goede commentaar, maar werden helaas niet weerhouden. Dit wil uiteraard niet zeggen dat de kans voorbij is. Dit event vindt namelijk elke maand plaats dus kunnen we hun feedback verwerken en in de toekomst met een uitgebreidere versie opnieuw meedoen aan het event.

 

De projecten die wel werden geselecteerd waren onder andere het bedrijf ‘Unikits’ van Karel Bousson en Nico Van Hevel. ‘Unikits’ is een bedrijf dat zich specialiseert in het verkopen van elektronica onderdelen en pakketten voor studenten hoger onderwijs.

 

Daarnaast werd het bedrijf ‘Wide Marketing’ geselecteerd van Matthias Vandenborre en Wesley Vercamst. ‘Wide Marketing’ helpt bedrijven om digitaal te groeien. Aan de hand van verschillende technieken stomen ze bedrijven klaar voor het hoogste niveau.

 

Het derde en laatste project die aan bod kwam was het bedrijf ‘Dr.Catsby’ van Kaïn Kerckhove. ‘Dr.Catsby’ is een bedrijf dat slim ontworpen producten maakt om een einde te maken aan de maaltijdellende van uw kat. Hij werd niet direct geselecteerd maar werd als enige uitgenodigd om verder in gesprek te gaan met Hangar K.

 

Ik vond het bijwonen van dit event zeker de moeite waard en raad het absoluut aan voor wie ook eens zijn project wil voorstellen. Je krijgt waardevolle feedback en komt in contact met andere start-ups wat goed is om je netwerk uit te breiden. Ikzelf heb ondertussen al een paar waardevolle connecties kunnen leggen die in de toekomst handig kunnen zijn.

 

Ik ben in ieder geval zeer tevreden over onze deelname aan dit event en kan niet wachten om ons project verder uit te werken en andere events te bezoeken.

‘Stay tuned’ voor meer eventblogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *